درمان و زیبایی با زعفران

تاثیر زعفران بر درمان سرطان و شیمی درمانی

تاثیر زعفران بر درمان سرطان

پیشگیری و درمان سرطان با زعفران

تاثیر زعفران بر درمان سرطان چیست؟ ،اثر درمانی زعفران بر تومور های سرطان ،نقش زعفران در کنترل سرطان،  زعفران برای شیمی درمانی، در ادامه این مطلب قصد داریم نقش و تاثیر زعفران را بر درمان سرطان و شیمی درمانی را بررسی نماییم.

زعفران چیست : دارای مقادیر فوق العاده ای از کاروتنوئید ها و آنتوسیانین ها است که وظیفه این مواد مبارزه با رادیکال های آزاد است و می توانند فعالیت آنها را خنثی کنند.

این خاصیت زعفران، می توانید سطح التهابات مزمن در بدن  را کاهش دهد و در نتیجه از بیماری هایی همچون سرطان و بیماری های قلبی-عروقی پیشگیری نماید.

همچنین در سایر مقالات بیان شد که زعفران حاوی کروسین میباشد و خوب است بدانید که خاصیت رنگ دهی بی نظیر زعفران هم ازاین ماده است .کروسین جزئی شیمیایی از زعفران است که می تواند سلول های سرطانی را مهار کند و به طور بالقوه باعث کم شدن این تومورهای بد خیم می شود.

تاثیر زعفران بر درمان سرطان

تاثیر زعفران بر درمان سرطان

سرطان

سرطان یکی از بزرگترین تهدیدات سلامتی برای انسان است و سالانه جان میلیون ها نفر را می گیرد. اگر سرطان در مراحل اولیه خود تشخیص داده شود ، مداخله جراحی ممکن است به عنوان یک اقدام درمانی موثر انجام شود. با این وجود ، برای نتایج بهتر ، بسیاری از بیماران هنوز هم به درمان های اضافی مانند شیمی درمانی و رادیوتراپی احتیاج دارند. در بیشتر موارد ، شیمی درمانی منظم به دلیل عوارض جانبی شدید و سمیت محدود کننده دوز قادر به دستیابی به اثرات رضایت بخش نیست. حتی داروهایی که اخیراً با اهداف خاص تومور تعیین شده اند ، با عوارض جانبی نامطلوب بسیاری گزارش شده است (Venook، 2005) ؛ وانگ و همکاران ، 2012 ). تا به امروز ، هیچ روش ایده آل برای به دست آوردن اثرات رضایت بخش در برابر سرطان یافت نشده است.

پیشنهاد مطالعه بیشتر:   خواص زعفران برای کبد +درمان کبد چرب دکتر خیراندیش

زعفران برای شیمی درمانی

یک استراتژی مناسب برای پیشگیری از سرطان یا درمان می تواند یک رویکرد ترکیبی باشد ، از جمله استفاده از داروهای مصنوعی یا طبیعی برای مهار پیشرفت سرطان . شواهد در حال رشد نشان می دهد که گیاهان ، مانند سبزیجات ، ادویه جات و گیاهان دارویی ، به عنوان راه حلی برای پیشگیری از سرطان و تولید داروهای جدید تکامل یافته اند .

زعفران برای شیمی درمانی

نقش زعفران در درمان سرطان

در مقایسه با روشهای درمانی سنتی سرطان ، داروهای طبیعی مزایای بیشتری دارند ، از جمله سمیت کم و یا بدون سمیت و هزینه کم   داروهای گیاهی قبلاً به عنوان یک روش جایگزین در بیماران سرطانی مورد استفاده قرار گرفته اند  . براساس اپیدمیولوژیک ، مصرف طولانی مدت برخی گیاهان دارویی مانند جینسنگ آسیایی با کاهش بروز سرطان همراه بوده است .

اثرات ضد سرطانی جینسنگ نیز در مطالعات تجربی نشان داده شده است. تحقیقاتی که به بررسی کاندیداهای جدید گیاه شناسی با اثرات ضد سرطان ضد احتمالی می پردازد ، ضروری است و داده های جدیدی را برای توسعه درمان های ضد سرطان و ایمن و کارآمد فراهم می کند.

اینجا میتونی زعفران رو مستقیم از کشاورز بخری و خیلی سریع درب منزل تحویل بگیری>>> خرید زعفران عمده از کشاورز

 

زعفران عمدتا در دریای مدیترانه از طریق ایران تا هند ، تبت و سایر مناطق چین رشد می کند. گل آن از ترکیبات مختلف شیمیایی تشکیل شده است  ، که مدت هاست به عنوان داروی مردمی مورد استفاده قرار می گیرد.

تاثیر زعفران بر درمان سرطان

زعفران برای شیمی درمانی

از زعفران به عنوان ضد اسپاسم ، آرام بخش ، معده ، محرک و میمونگا استفاده شده است. زعفران حاوی کروسین ، کروستین ، کاروتن و لیکوپن است  و این ترکیبات دارای انواع دارویی در شرایط پزشکی مختلف از جمله اثرات ضد توموری از طریق مهار رشد سلول (عبداللهف ، 1994 )

مطالعات قبلی نشان داده اند که کروستین و کروستین دی گلوکز استر باعث آزاد شدن رادیکال های آزاد بخصوص آنیون های سوپراکسید شده و از این رو سلول ها را از استرس اکسیداتیو محافظت می کنند ، مسئول بسیاری از اختلالات عصبی. مطالعات همچنین نشان داده اند که عصاره زعفران و ماده اصلی آن ، کروسین ، علاوه بر سایر فعالیتهای دارویی ، می تواند علیه انواع بدخیمی نیز فعالیت داشته باشد

محقق :(عبداللهف ، 2003 ؛ Aung et al.، 2007 ). منبع

پیشنهاد مطالعه بیشتر:   زعفران ارگانیک چیست + خرید زعفران ارگانیک از کجا

ترکیب فیتوشیمیایی زعفران

زعفران با ویژگی های خاص خود از جمله طعم تلخ ، بو و رایحه معطر و رنگ قرمز شدید مشخص می شود. طعم تلخ آن از پیکروکروسین  سرچشمه می گیرد. این ماده تلخ طعم دار می تواند تبلور یابد و گلوکز و آلدهید safranal را با استفاده از هیدرولیز تولید می کند.

تاثیر زعفران بر درمان سرطان

نقش زعفران در درمان سرطان

دو رنگدانه اصلی رنگ کروسین و تریکروسین هستند که به راحتی در آب قابل حل هستند. علاوه بر این دو ترکیب ، زعفران حاوی کروسین به عنوان یک ماده آزاد و مقادیر اندک رنگدانه مانند آنتوسیانین ، α-کاروتن ، β-کاروتن و زگزانتین است. زعفران دارای عطر بسیار مطبوعی می باشد. بوی زعفران نتیجه ارومای برخی روغن های فرار و اسانسهای مخصوصی است که در این ماده وجود دارد.
سافرانال ماده معطره اصلی زعفران است و حدود ۶۰% از ترکیبات فرار زعفران را تشکیل می دهد که در زعفران تازه به صورت پیکروکروسین غیر فرار است ولی در اثر حرارت و به مرور زمان تجزیه شده وآلدئید فرار سافرانال آزاد میشود.

زعفران کنترل شده با کیفیت حاوی حدود 30٪ کروسین ، 5-15٪ پیکروکروسین و معمولاً تا 2.5٪ از ترکیبات فرار از جمله سافرانال است. یک مورد نیاز زعفران بالغ تعیین تحلیلی پیکروکروسین ، سافرانال و کلوسین کل است . اثر سمی زعفران بسیار کم است. مطالعات حیوانی نشان داد که LD 50 خوراکی زعفران 20 گرم بر کیلوگرم است (عبداللهف ، 2003) ).

اثرات شیمیایی پیشگیری کننده سرطان زعفران و اجزای آن

مطالعات مربوط به تأثیر زعفران بر روی سلولهای بدخیم داده های جذابی را گردآوری کرده است. شواهد در حال افزایش نشان می دهد که زعفران و اجزای مشخصه آن دارای فعالیت ضد توموری با استفاده از مدل های in vitro و in vivo هستند.

اثرات مهاری سلولهای زعفران در شرایط آزمایشگاهی

زعفران به جای سلولهای سالم با دامنه غلظت نسبتاً کم ، اثرات سمیت سلولی انتخابی بر علیه سلولهای تومور داشت (عبداللهف ، 2003 ؛ اشمیت و همکاران ، 2007 ). جوجه کشی سلولهای HeLa با عصاره زعفران منجر به مهار آشکار تشکیل کلنی و سنتز DNA سلولی و RNA با IC 50 در 100-150 میکروگرم بر میلی لیتر (عبداللهف و فرنکل ، 1992 ). مهار وابسته به غلظت تشکیل کلونی در سلولهای توموری مشاهده شد ، در حالی که تکثیر یا تمایز سلولهای طبیعی بی تأثیر مانده است. در مطالعه دیگری با استفاده از رده های سلولی سرطان A-549 ، WI-38 و VA-13 (فیبروبلاست ریه جنین اصلاح شده SV-40) ، عصاره زعفران نسبت به سلولهای طبیعی اثرات بسیار حساس تری بر سلولهای بدخیم نشان داد. کروسین که از زعفران جدا شده است ، در مهار سلولهای سرطانی اسید و پروتئین داخل سلولی در سه رده سلولی بدخیم انسان ، HeLa ، A-549 و VA-13 ، تأثیر مهاری بر روی اسید نوکلئیک داخل سلولی و پروتئین دارد ، اما هیچ تأثیری در شکل گیری مستعمره نداشت (ال-دالی ، 1998 ).

محققان همچنین مهار رشد سلولهای لوسمی میلوژن مزمن K562 و سلولهای لوسمی پرومیلوسیتیک HL-60 توسط دی متیل کروستین ، کروستین و کروسین با شناسه 50 را در 8 / 0-2 / 0 میکرومولار توضیح داده اند (مورجانی و همکاران ، 1990 ؛ Tarantilis و همکاران ، 1994 ). سمیت سمی دی متیل کروستین و کروسین بر روی رده های مختلف سلول سرطانی و سلول های سرطانی انسان به دست آمده از نمونه های جراحی (استئوسارکوم ، فیبروسارکوم و سرطان تخمدان) نیز گزارش شده است (نایر و همکاران ، 1995 ).

تاثیر زعفران بر درمان سرطان

زعفران و درمان سرطان

مکانیسم های زعفران برای پیشگیری از سرطان

چندین فرضیه اولیه از فعالیت های ضد تومور زعفران و اجزای آن شامل اثر مهاری زعفران بر روی DNA سلولی و سنتز RNA می باشد (نیر و همکاران ، 1995 ) ، اثر مهاری بر واکنش های زنجیره رادیکال آزاد (Tseng et al.، 1995 ) و این که عصاره زعفران تبدیل متابولیک کاروتنوئیدهای طبیعی موجود به رتینوئیدها را انجام می دهد (Bors et al.، 1982 ؛ Dufresne و همکاران ، 1997 ). با این حال ، گزارش دیگری حاکی از آن است که تبدیل کاروتنوئیدها به ویتامین A یک فرایند ضروری برای فعالیت ضد سرطان نیست (اسمیت ، 1998 ). نسبتاً ، این به دلیل تعامل کاروتنوئیدها با توپوایزومراز II ، یک آنزیم درگیر در تعامل DNA و پروتئین چند سلولی بود. علاوه بر این ، یک گلوکوکونژوژات جدا شده از زهره و زنگ زعفران می تواند باعث تورم و تخریب غشای پلاسمایی موضعی شود ، که ممکن است این سمیت سمیت را از طریق جذب مایعات خارج سلولی واسطه دهد (Escribano و همکاران ، 1999 ).

گزارش دیگر نشان می دهد که زعفران حاوی لکتین ها است ، که نشان می دهد فعالیت ضد تومور زعفران توسط لکتین ها واسطه می شود (Escribano و همکاران ، 1999 ).درمان سلولهای تومور با زعفران منجر به افزایش سطح ترکیبات سولفیدریل داخل سلولی شد و تحقیقات شیمیایی زعفران تحت تابش γ نیز انجام شد (زارنا و همکاران ، 2001 ).اخیراً امین و همکاران. ( 2011 ) نشان داد که زعفران از طریق مهار تکثیر سلولی و القای آپوپتوز ، اثر شیمیایی قابل توجهی در برابر سرطان کبد دارد. با این حال ، تا به امروز ، مکانیسم های ضد سرطانی دقیق زعفران و ترکیبات اصلی آن هنوز کاملاً نامشخص است و مطالعات بیشتری لازم است.

خلاصه و چشم انداز

شیمی درمانی پیشگیری از سرطان ، که می تواند شامل مداخله دارویی با استفاده از مواد مصنوعی و با منشاء طبیعی به تنهایی یا به صورت ترکیبی باشد ، یک روش عملی برای مقابله با بدخیمی ها است. شواهد قابل توجهی نشان داده اند که عوامل رژیم غذایی مبتنی بر گیاه می توانند روند سرطان زایی را به طور مؤثر مهار کنند. از زمان های بسیار قدیم ، از زعفران به عنوان داروی عامیانه برای درمان انواع مختلف بیماری ها از جمله سرطان استفاده می شد (لی و همکاران ، 2004) ).تعدادی آزمایش داخل بدن و آزمایشگاهی که در بالا مورد بحث قرار گرفت ، نشان می دهد که زعفران و ترکیبات اصلی آن پتانسیل بسیار خوبی در کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان دارند. چندین مونوترپنوئید و یک رمان طبیعی که اسید وجود دارد از گلبرگهای زعفران جدا شد. در میان آنها ، سه ترکیب شناسایی شده ، از جمله کروسوزاتین H ، فعالیت مهاری تیروزین قابل توجهی را نشان داد (Li & Wu، 2002 ) ، که می تواند فرصتهای بیشتری برای شناسایی اثرات زعفران به ما بدهد.

اخیراً بسیاری از داروهای گیاهی با اثرات احتمالی شیمی درمانی در سرطان گزارش شده است (کیم و همکاران ، 2012) ؛لای و همکاران ، 2011 ؛شن و همکاران ، 2012 ؛زکریا و همکاران ، 2011 ).علاوه بر اثرات توموری ، فعالیت ضد آنژیوژنز ممکن است در شیمی درمانی پیشگیری از سرطان نیز نقش داشته باشد (لین و همکاران ، 2012 ).برای بیمارانی که تحت شیمی درمانی سرطانی قرار گرفته اند ، میزان اثربخشی و ایمنی گیاه شناسی ارزیابی شده است (یاال هاهوشن و همکاران ، 2011 ؛Yamaguchi و همکاران ، 2011 ). اثرات زعفران در آزمایشات بالینی انسان هنوز ارزیابی نشده است. مقایسه اثرات زعفران با سایر گیاهان مورد مطالعه در بیماران سرطانی جالب خواهد بود. با این حال ، قبل از استفاده از زعفران در کارآزمایی بالینی کنترل شده ، باید مطالعات بیشتری انجام شود ، از جمله تعیین مؤلفه های فعال در زعفران و مکانیسم های درگیر در پیشگیری از سرطان.

منابع

  1. عبدالهف FI، Frenkel GD . ( 1992 ) تأثیر زعفران بر تشکیل کلونی سلولی و اسید نوکلئیک سلولی و سنتز پروتئین 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *